Sportkeuring & tests

Sportkeuring 

Het is heel belangrijk om regelmatig (eens in de 2 of 3 jaar) een sportkeuring te doen. 

  • voor sporters die minder dan 7 uur per week (1 a 2 keer per week) is een basis sportmedisch onderzoek voldoende.
  • voor sporters die intensief sporten (meer dan 7 uur per week) of dit willen gaan doen wordt aangeraden een basisplus sportmedisch onderzoek te laten doen.
  • voor sporters die zeer intensief sporten en/of ouder zijn dan 35 jaar (zeker wanneer ze na een periode van jaren inactiviteit weer met sporten willen beginnen) wordt geadviseerd een groot sportmedisch onderzoek te doen bijvoorbeeld bij Mediweert, Vogelsbleek 5, 6001 BE Weert telefoon 0495 - 572850

De sportarts zelf behandelt niet veel. Het merendeel van de patiënten krijgt een gericht trainings- of beweegadvies. Dit kan algemeen zoals het versterken van de bepaalde spiergroepen dmv excentrische krachtraining dan wel specifiek door het meedenken over een bepaalde techniek zoals bijvoorbeeld de greep van een tennisracket. 
Indien deze aanwijzingen niet afdoende zijn kan verwezen worden naar een (sport-) fysiotherapeut of manueel therapeut. Bij problemen van de onderbenen zoals shin splints, anterieure knieklachten (bijvoorbeeld een jumpersknee) is er vaak een biomechanische correctie met behulp van een speciaal sportzooltje of sport-inlay nodig. 
Vanwege het specifieke karakter hiervan wordt U hiervoor verwezen naar een speciale sportpodotherapeut voor ganganalyse en een eventuele aanpassing. Mediweert werkt hiervoor samen met Runners Mol, Donk 68, 2400 Mol, België, tel 003214321436 (http://www.runnersmol.be). 
 

Voorbeeld van uitgebreide keuring + inspanningstest (ergometrie) 

Doelgroep: mensen ouder dan 35 jaar die al langere tijd niet gesport hebben of mensen jonger dan 35 jaar met klachten van hart of longen. Verplicht voor de licentie keuring van o.a. de KNWU, KNSB en KNAU. Tevens voor de recreatieve duursporter een inzicht in hartslag trainingszones bij bijvoorbeeld wielrennen of hardlopen. 
Inhoud: Naast de metingen als bij de basis plus keuring met laboratorium onderzoek is er een maximaal inspanningstest met bloeddrukmeting en registratie van het hartfilmpje (ECG). Hierbij kunnen beperkingen van het hart aan het licht komen. De gegevens van de maximaal test kunnen gebruikt worden voor trainingsadviezen. 
Het labonderzoek is conform het labonderzoek bij de basis plus keuring waarbij er bloedonderzoek gedaan wordt naar het totaal cholesterol en hemoglobine (Hb of ijzergehalte) en er tevens een urineonderzoek gedaan wordt naar rode bloedcellen, suiker en eiwit. 
Risico inventarisatie en Advies: Sportspecifieke risico inventarisatie met cardiale screening wel of geen goedkeuring. Tevens leefstijl- en blessure preventie advies. Wel of geen goedkeuring dan wel goedkeuring met aanpassing. 
Voor meer informatie over de prijzen verwijzen we u door naar de actuele prijslijst.
Kijk bij je zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt.

Bezoekadressen van andere erkende SMA’s (Sport Medisch Advies) in de regio

SMC Zuidoost Brabant, De Run 4600, 5504 PK Veldhoven, tel. 040-8888688
SMA Noord-Limburg, Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo, tel. 077-3543842
SGA Laurentius Ziekenhuis, Mgr. Driessenstr. 6, 6043 CV Roermond, tel. 0475-382222 

of kijk op:

Sportmedische begeleiding SMC Zuidoost Brabant

Conconitest

Iedere 1e vrijdag van de maand stelt de Atletiekvereniging Weert, lopers in de gelegenheid de conconitest af te leggen.

De Conconitest is bedoeld voor de wat gevorderde loper, die zijn trainingen zo effectief mogelijk wil indelen. Ook als je in het bezit van een hartslagmeter bent is de test zinvol.
Als criterium geldt, dat je wel een half uur ononderbroken moet kunnen hardlopen.

Met de Conconitest wordt het z.g. omslagpunt bepaald, waarbij het lichaam overschakelt op een minder efficiënt energieleveringsysteem, wat gepaard gaat met de vorming van melkzuur in de spieren. Met behulp van dit omslagpunt kan men vrij nauwkeurig bepalen, met welke hartfrequentie of loopsnelheid men het meest effectief kan trainen om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

De test wordt iedere 1e vrijdag van de maand ( behalve in juli ), afgenomen op de atletiekbaan van het sportpark Leuken te Weert. Aanvang 19.00 uur. Kosten zijn € 10,00

Inlichtingen: Jan van da Bosch, tel. 0495-534504, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website conconitest.

Coopertest

Twee maal per jaar houdt loopgroep Cranendonck een coopertest.
De test bestaat uit een loop van 12 minuten waarin je probeert zo groot mogelijke afstand af te leggen.
 

Impressie

DSC_0525.jpg

Halve Marathon 2018

Op zondag 16 september is de 11e Halve en Kwart Marathon van Cranendonck, de 5km-loop en de scholierenloop

Loopgroep Cranendonck poster 2018 concept
 

Facebook

facebook

Contact

Loopgroep Cranendonck

Irma van Gils
tel: 06-23042276

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor informatie over de halve en kwart marathon van Cranendonck: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Disclaimer

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.

Sponsoren halve & kwart marathon Cranendonck

 

budelsheuvelkuikenNyrstar Logo Blk Txt Blue Star

tuijlHAC-logo-payoff-300musculo

logo Mobielglas klaarlogo miod nieuw 

rabobankRadio-Horizon-vlagPosno-Sport - Runningspeciaalzaakrooymans

slagerijruttensportivo
logo feijen vanmeijl

logo-Corporate-Vitality2016nagelfysiothijssengubbels